shabby

torstai 27. joulukuuta 2012

Jouluna

Joulu tuli ja meni. En ole varsinaisesti mikään jouluihminen, jostain syystä pääsen tunnelmaan vasta uuden vuoden paikkeilla...olen kait sitten vähän hitaasti syttyvä :)

Joulupäivänä kävimme miehen kanssa pitkän lenkin lumisessa metsässä ja rakentelimme pihalle lumilyhtyä. Pari viikkoa sitten aloimme täytellä tyhjiä maitopurkkeja kangasväreillä värjätyllä vedellä ja niitä sitten jäädyteltiin portailla (se(kään) ei ollut hyvä idea, sillä portaat on nyt pinkin-violetin-turkoosin laikukkaat!) Palasista tuli tosi kauniin värisiä, mutta eihän niistä saanut mitään koottua, pöh ja pyh, palaset oli niin erikokoisia ja liukkaita. Lumesta ei ollut mitään apua, kun pakkasta oli reilusti yli 20 astetta. Niimpä meidän joululyhdystä tuli joulumato, nyt se kiemurtelee oudosti pitkin meidän pihaa ja odotellaan, jospa ilmat lauhtuisi vähän, niin kasaamisessa voisi käyttää nuoskalunta apuna...mies kyllä aikoi kokeilla myös vettä. Saa nähdä tuleeko siitä lyhtyä vai jääkö mato meidän pihaan lopputalveksi :)

Sukkiakin on tullut tehtyä.

Mukavaa loppuvuotta kaikille :)11 kommenttia:

 1. Aina ei voi onnistua :) Mutta nuo sukat on kyllä aivan ihania :)

  VastaaPoista
 2. Kyllä sitä vettä olisi kannattanut käyttää liimana lyhdyn kokoamisessa! Innokkaana mutta malttamattomana jäälyhtyjen tekijänä välillä aina joku lyhty hajoaa ja kun kastelen osat ja laitan ne paikoilleen ja pakkaseen niin ehjiksi tulevat ja kestävätkin.
  Ja sukat ovat taas niin suloiset...

  VastaaPoista
 3. Aivan ihania sukkia!...tuollaiset minäkin haluaisin :) Mukavaa loppuvuotta!

  VastaaPoista
 4. Hauska idea tuo jääpalojen värjääminen. Ja sukat ovat herrrrrkullisen värisiä! Ihanat kertakaikkiaan!

  VastaaPoista
 5. Ihanan väriset nuo jääpalat. Samahan se on vaikka matona jäis pihaan luikertelemaan :) Tosi ihania sukkia, varsinki alimmaiset <3

  VastaaPoista
 6. No minähän näköjään aloitin tänään blogipäivitykseni ihan samoilla sanoilla... Ehkä ne sanat kulkeutuivat päähäni sieltä talon toisesta päästä... ;-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä on kosminen yhteys käytävää pitkin :)))

   Poista
 7. Hih, velvollisuus on nyt sitten suoritettu kun jäälyhtyviritelmä on esitelty ;) Kyllähän se matokin piristää pihapiiriä.

  Ihania sukkia <3

  VastaaPoista
 8. tuli mieleen, että täälläkin vuosi sitten jäätiilejä jäädyttäessäni en keksinyt niille muuta käyttöä, kuin että kasasin ne alumiinivatiin ja odottelin miten kevätaurinko ne lopulta vähitellen sulattaisi. Lyhtyä en onnistunut niistä rakentamaan mitenkään. Sitten lopulta aloin nimittää niitä tollontiileiksi! :D Mutta sinulla nuo olivat niin upean värisiä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tollontiiliä :D olipa osuva nimi! Juu, kauniin värisiä tuli, mutta ei niistä oikein voinut mitään kasata, nuoskalumellakin yritettiin ja sillä vedelläkin, mutta ei niistä mitään tullut. Eli madoksi jäivät pihalle :)

   Poista